mandag den 5. august 2013

Smovse cheesecake



OPSKRIFT:

Bund
300g digestive kiks
150g smør

Ostefyld
200g flødeost neutral
4 blade husblas
1 lime (saften)
1 1/2 dl skyr
100g flormelis
4 dl piskefløde

Gele topping
200g frosne bær (fx hindbær)
3 tsk rørsukker
2 spsk vand
3 blade husblas

Knus kiks og ælt sammen med smør.

Fordel i bunden af en kageform med fingrene. Tryk det godt kompakt og fladt.

Bages ved 200° i ca. 10-15 min.

Lad bunden køle ned inden du fortsætter!

Pisk piskefløden.

Rør flødeost, limesaft, skyr og flormelis sammen.

Smelt den udblødte husblas over vandbad og tilsæt til osteblandingen over kraftig omrøring så det ikke klumper.

Vend osteblandingen sammen med flødeskummen og kom ovenpå kiksebunden i kageformen.

Kom kagen på køl.

Geleen:
Kog bær, vand og sukker sammen i ca. 10-15 min. Tilsæt husblas og rør til opløst. 

Evt. si blandingen (det gør jeg ikke) og lad geleen køle ned til 'lun'. 

Kom geleen ovenpå kagen og stil tilbage på køl. 

Efter ca. 4-6 timer er kagen klar til servering :-)

Hvis man deler kagen i 12 stykker, vil hvert stykke indholde omkring 410kcal.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar